Voer een zoekterm in

Wat wij als tekstschrijver allemaal nog meer zijn…

Contented_referentie_tekstschrijver_apeldoorn

Wat wij als tekstschrijver allemaal nog meer zijn…

“Hoe weten jullie als tekstschrijvers eigenlijk wat je over ons bedrijf moeten schrijven?”. “Wij weten zelf toch beter waar ons bedrijf voor staat, dan dat jullie als webtekstenboer dat weten?”. Vragen die wij regelmatig richting onze kant van de “haak” of tafel zien komen. Terecht. Als wij als bedrijf op zoek waren naar een tekstschrijver, zouden we exact die vragen stellen namelijk. Je wilt immers de beste webteksten op jouw (nieuwe) website hebben! En niet een slap aftreksel over je bedrijf als visitekaartje neerzetten op het internet. Dat gaf ons inspiratie voor het schrijven van ons nieuwste blog. Want wat moet je als tekstschrijver eigenlijk nog meer zijn of hebben, naast die immer geprezen “vlotte pen”?

Wij zijn interviewers

Interview-skills. Enorm belangrijk als het gaat om het genereren van de beste webteksten. Wij zijn van die journalisten die jou als vakman -of vrouw net zolang ondervragen totdat we de juiste informatie hebben om op jouw website te delen. Daar maken we teksten van die aanspreken en waar ook een zekere vorm van SEO in verwerkt is. Wel zo handig dat de teksten ook wat bijdragen aan je vindbaarheid van jouw website. Hierbij proberen we ook origineel te zijn, een andere woordkeus te gebruiken dan het gemiddelde “kopje koffie” – bij ons is het exclusief geïmporteerde Ethiopische Yergacheffe bonenkoffie – en misschien zelfs een beetje humor toe te voegen. Laat die klanten maar komen!

Wij zijn criticasters

Eerst maar eens de definitie van dat woord. Cri·ti·cas·ter (dem,vmeervoud: criticasters); iem. die voortdurend kritiek levert. OK. Voortdurend, dat klinkt een beetje heel erg vervelend. We bedoelen natuurlijk dat we niet zomaar tevreden zijn met de informatie die je ons geeft. En ook dat we niet zomaar tevreden (content; jawel) zijn met onze eigen teksten die we voor je schrijven. We stellen kritische vragen, houden van feedback, kritiek en gaan voor het beste eindresultaat. En dan moet het er ook nog een beetje mooi uitzien natuurlijk. 

 

Wij zijn taalpuristen

En dan in de positieve zin van het woord. Toegegeven, ook wij maken ons er schuldig aan dat we mensen corrigeren, als ze stellen dat ze wel beter zijn als de gemiddelde amateur tekstschrijver. “Beter dan“, roepen we dan. Om dan te vervolgen met het feit dat ze zich ook vooral moeten bezighouden met hun eigen vakgebied. Iets met een schoenmaker en een leest. We gebruiken dat taalpurist zijn ook in een stuk creativiteit. Goo(g)chelen met woorden zeg maar. Zodat je beter gevonden wordt, je je klanten verleidt om bij jou te kopen of jou te bellen én zodat je consumenten aan je bindt! Online verbinding maken met je klant is tegenwoordig key.

Wij zijn SEO georiënteerd

Een tekstschrijver mag best geld kosten. Zo. En weg zijn onze lezers. Of toch niet? Want een goede tekstschrijver voegt waarde toe! We verdiepen ons in jouw werkveld, net als een architect die probeert met je mee te denken over jouw nieuwe droomhuis. Een goede relatie, elkaar kennen, meerdere keren bijpraten en elkaars belangen en doelen weten, zijn zaken die belangrijk zijn. Wees niet één van die “meeste mensen” die een eigen bedrijf starten die het schrijven van webteksten er even bij doen. Het is een vak; je kunt er geld mee (terug)verdienen. Door onze SEO – search engine optimization – kennis proberen we er namelijk voor te zorgen dat Google je toont in de gratis zoekresultaten. Onze content bevat altijd SEO kneepjes. Je hebt ons toch ook gevonden?

Contented levert tekstschrijvers, bloggers en socialmedia-specialisten. Naast tekstschrijvers zijn we mensen die breed geïnteresseerd zijn. Hiermee behaal je namelijk het beste eindresultaat! Benieuwd of we jou ook kunnen helpen met jouw webteksten? Mail of bel ons.

 

 

Geen reacties

Plaats een reactie

Hallo, ik wil graag reageren op dit blog. Ik vind namelijk dat ...