Voer een zoekterm in

Wat kost een SEO tekstschrijver tegenwoordig per uur?

Wat_kost_een_SEO_ tekstschrijver

Wat kost een SEO tekstschrijver tegenwoordig per uur?

Het uurtarief van een tekstschrijver; waar is dat op gebaseerd? Zie jij ook door de bomen het bos niet meer? Wij helpen je graag een handje op weg! Wij krijgen die vraag namelijk regelmatig. “Welk uurtarief hanteren jullie voor jullie SEO tekstschrijvers of bloggers?”. We hebben hier niet altijd een eenduidig antwoord op en hanteren vaak een projectprijs. Maar om te voorkomen dat je afhaakt met het lezen van dit blog, noemen we in deze eerste alinea al wél vast een richting. Meestal komt het uurtarief van één van onze tekstschrijvers of bloggers – van junior of senior – uit tussen de 45 en de 75 euro. In sommige gevallen is het meer, in sommige gevallen kan het zelfs minder zijn. Hoe dit kan? Lees het in dit blog over het uurtarief van een professionele tekstschrijver! 

Wij werken met abonnementen

Contented werkt met abonnementen; dat is bekend. Niet omdat we willen dat organisaties aan ons ‘vastzitten’, maar om duidelijkheid te creëren in kosten, verwachtingen én een vertrouwensband en relatie op te bouwen met onze opdrachtgevers. Daarnaast wordt de lengte van het abonnement door jou als afnemer zelf bepaald. Je kunt er dus makkelijk vanaf, mocht dat de bedoeling zijn. Uiteraard zijn die contentabonnementen, blogabonnementen of socialmedia-abonnementen gebaseerd op een achterliggend uurtarief. We bekijken de werkzaamheden, het niveau en de wens vanuit jou als klant. Maar hoe doen we dat?

Hoe snel moet de tekst af?

Uiteraard kijken we naar de deadlines. Is er haast? Dan betaal je iets meer; we moeten het immers tussen onze eigen planning door inregelen. Spoedklussen binnen 48 uur zijn bij Contented in overleg uiteraard mogelijk, maar het uurtarief is dan wel wat hoger dan het uurtarief dat we gemiddeld hanteren. Denk hierbij aan een bedrag tussen de €65 en €85 per uur. Het enkel controleren van content of de eindredactie uitbesteden aan een professionele (SEO) tekstschrijver of blogger, kan zorgen voor een lager uurtarief. Soms doen onze tekstschrijvers dit voor een uurtarief van €45 of minder.

Wat is de duur van de opdracht?

Net als bij onze abonnementen is het ook bij losse opdrachten zo dat we bij langere opdrachten een wat lager tarief zullen hanteren, dan bij korte opdrachten. Wij vinden dit logisch en heel goed te verdedigen. Het inlezen in een onderwerp, de verdieping en het opdoen van kennis is bij iedere tekst benodigd. Zodra de opdracht kort is, hebben we ons verdiept voor een korte periode en vice versa. Begrijpelijk dat hier verschillen in zitten toch?

Een beetje SEO mag niet ontbreken

Uiteraard is Search Engine Optimization tegenwoordig eerder standaard van luxe. Mits het natuurlijk om online content gaat. Content die gevonden wordt in de gratis zoekmachines; dat is wat SEO doet. Wij houden hier – als een opdrachtgever dat wil – rekening mee wanneer we onze content schrijven. Onze tekstschrijvers en bloggers helpen ook bij offline content zoals bijvoorbeeld flyers, folders of leaflets. Bij dit soort opdrachten weet je heel goed van tevoren hoeveel woorden en content er nodig is; er past namelijk niet meer op een folder dan dat er op een folder past. Hierbij kunnen wij dus heel goed een concreet uurtarief berekenen. Ook hier kom je dan uit op een tarief tussen de €45 en €85 uit.

Unieke_tekstschrijver_of_blogger_Contented_Apeldoorn

Afbeelding 1: unieke tekstschrijvers en bloggers, dát is veel waard!

Je verdient ons (weer terug)!

Investeren in tekstschrijvers is nooit een slecht idee. Als wij ons werk goed doen, verdien jij ons heel snel weer terug. We zorgen er namelijk voor – althans dat proberen we met alles wat we kunnen – dat jouw website beter vindbaar is, jouw branding professioneler is of jouw online content volgers trekt (en dus klanten). Hiermee helpen we je omzetgroei te realiseren! Informatie inwinnen over het uurtarief van een tekstschrijver is dan ook een heel goede en waardevolle bezigheid, als je het doel hebt om er uiteindelijk ook écht in te investeren. Neem dit op in je begroting van je ondernemersplan, je gaat er geen spijt van krijgen. Het is een onderdeel van het opzetten van je bedrijf. Heb je nog meer vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op! We geven je altijd antwoord.

Geen reacties

Plaats een reactie

Hallo, ik wil graag reageren op dit blog. Ik vind namelijk dat ...