Voer een zoekterm in

Tekstschrijver worden: hoe pak je dat aan?

Tekstschrijver_worden_tips_Apeldoorn_licht_gezien

Tekstschrijver worden: hoe pak je dat aan?

Heb jij het licht gezien? Een miljoen mensen in Nederland zouden net als jij een boek willen schrijven, aldus Trouw een aantal jaren geleden. Het land is dus vol van tekstschrijvers of mensen die teksten willen schrijven. Tekstschrijver word je niet zomaar. Naast de ambitie – die er in overvloed moet zijn om je te onderscheiden – is het unieke karakter van de vorm waarin je tekstschrijver wil worden van groot belang. Contented is opgezet in 2015: ook vanuit de ambitie om tekstschrijvers een podium te geven en jonge tekstschrijvers de vrijheid te bieden om te publiceren. We zullen in dit blog 3 tips opschrijven (..) om je te helpen bij het verwezenlijken van je droom om tekstschrijver te worden. 

Tip 1: schrijven, schrijven, schrijven

Word beter! Door veel te schrijven, ontwikkel je jezelf. Naast het feit dat je je eigen stijl ontwikkelt door het maken van je eigen teksten, krijg je ook feeling met het vak “tekstschrijver”. Past dit vak wel bij jou? Heb je wel genoeg inspiratie om elke dag, elke week, elke maand teksten te maken? Door te schrijven ontdek je of tekstschrijver zo romantisch is als je had verwacht. Lekker vanaf je zolderkamer teksten de wereld in slingeren. Maar hoe ga je om met de druk, het bedrijfsleven en de deadlines? Door het te doen, kom je daarachter. Tevens moet je blijven investeren in jezelf. Tijd (door uren te maken dus) maar ook geld. Investeer in opleidingen, cursussen, trainingen en andere zaken waarmee je kennis opdoet. Zeker als je SEO teksten wilt gaan maken, is doorontwikkelen een zeer belangrijk ding. De techniek rondom dit fenomeen verandert als een blad van een boom.

Tip 2: waar sta je voor?

Zoals gezegd: tekstschrijvers zijn er veel. Ook in Apeldoorn en omgeving. Maak daarom keuzes. Wat voor teksten zou je willen maken? Door focus aan te brengen in je aanbod, zorg je ervoor dat potentiële klanten precies weten wat er bij jou te halen valt.

Tekstschrijver_worden_Apeldoorn_bomen_bos_zien

Afbeelding 1: geheel in herfststijl, zie jij door de bomen het bos niet meer? Maak keuzes!

Er zijn namelijk veel soorten teksten die je als tekstschrijver kunt aanbieden.

  • zakelijke teksten
  • SEO webteksten
  • blogs
  • referentieverhalen
  • teksten voor flyers
  • content voor folders
  • jaarverslagen
  • persberichten
  • nieuwsberichten
  • en ga zo maar door…

Ook wij hebben daar keuzes in gemaakt. Wij hebben gekozen voor SEO teksten, webteksten voor op websites en blogteksten. En niet te vergeten de sociale media die we voor klanten bijhouden. Maak keuzes en bepaal waar je voor staat.

Tip 3: ik ben tekstschrijver!

Na het bepalen van je doelgroep begint het. Maak reclame, boor je netwerk aan, zoek samenwerkingen, ga naar netwerkborrels en vertel iedereen die het horen wil dat je tekstschrijver bent. Klanten, reviews, mensen die jouw werk goed beoordeeld hebben: hen heb je nodig om te groeien. Op die manier groeit je portfolio en klantenkring. Natuurlijk is online zichtbaarheid hier weer enorm belangrijk. Het maken van een website is natuurlijk een must. Jij als tekstschrijver schrijft je eigen teksten uiteraard helemaal zelf. Pas dan op dat je niet in de valkuil trapt door blind te zijn voor fouten in je eigen teksten. Laat ze checken door ervaren tekstschrijvers. Wij willen dat uiteraard ook graag voor je doen.

Door een blog te starten of te beginnen op je kersverse website, zien mensen dat je jouw vak beheerst. Je krijgt er nog bezoekers van op je website ook. Nog een voordeel! Blijf schrijven, ook al groeit je klantenbestand. Maak tijd voor je eigen teksten, je eigen blog en je eigen online uitstraling.

Tekstschrijver worden? Die ambitie begrijpen wij! Denk vooraf goed na in welke vorm je jezelf wilt aanbieden aan de markt. Uiteraard spelen zaken als logo en bedrijfsnaam een grote rol. Je uitstraling en vorm zijn belangrijk. Daarnaast is schrijven een duursport, kilometers maken en papier verslinden. Ben je om? Schreeuw het dan vak de daken en ga ervoor? Benieuwd naar ons verhaal? We vertellen het graag en helpen je op weg.

Geen reacties

Plaats een reactie

Hallo, ik wil graag reageren op dit blog. Ik vind namelijk dat ...