Voer een zoekterm in

Online zichtbaar zijn: 1 ei is geen ei, 2 ei is een half ei & 3 ei is een paasei

SEO, bloggen, socialmedia, tekstschrijvers Apeldoorn van Contented

Online zichtbaar zijn: 1 ei is geen ei, 2 ei is een half ei & 3 ei is een paasei

De paasdagen zijn weer bijna voorbij. Ken jij de uitdrukking “1 ei is geen ei, 2 ei is een half ei en 3 ei is een paasei”? De uitdrukking betekent dat 1 niet genoeg is, 2 beter is en 3 het best is. Het principe van “online goed vindbaar zijn” in bijvoorbeeld zoekmachines als Google, is hier eenvoudig aan op te hangen. SEO, bloggen en sociale media zijn alledrie belangrijk om jouw bedrijf een online uitstraling te geven en jouw onderneming online in de spotlight te zetten. Dat 1 item hierbij niet genoeg is, leggen we je uit in dit blog.

1. SEO – search engine optimization

Zoekmachine optimalisatie is belangrijk bij het goed vindbaar maken van jouw website in de gratis zoekresultaten van Google. Het uitgangspunt van goede webteksten moet altijd zijn dat de teksten geschreven worden voor jouw bezoekers: jouw lezers. Dit zijn potentiële klanten, die geïnteresseerd zijn in jouw dienst, product of advies. Zorg er dus voor dat de teksten op je website duidelijk, helder en begrijpelijk zijn. Zorg er daarnaast voor dat de content die je plaatst, aansluit op hetgeen jouw bezoeker wil vinden! Schrijf je over bijvoorbeeld “blogtrainingen”, maar wordt er vervolgens geen blogtraining aangeboden? Dan ben je verkeerd bezig.

SEO kun je zien als een techniek waarbij de zogenaamde rankingalgoritmen van Google begrepen worden en toegepast worden. Het gaat hierom de gratis zoekresultaten die getoond worden in Google, wanneer men een zoekterm intikt in de zoekbalk. Onze tekstschrijvers hebben kennis van deze algoritmen – voor zover Google deze deelt – en zorgen er op die manier voor dat websites beter gaan scoren in de resultaten.

Pas je SEO op een slimme manier toe, en zorg je er tegelijkertijd voor dat de teksten op jouw website lekker lezen? Dan kan het niet anders dan dat dit “ei” ervoor zorgt dat jouw onderneming goed online zichtbaar gaat zijn. Het is echter vaak niet voldoende! Er moet een combinatie worden gezocht met andere belangrijke online uitspattingen.

2. Periodiek bloggen

Kennis delen en een autoriteit worden op jouw vakgebied is een fenomeen dat aanspreekt. Mensen krijgen door het bijhouden van een blog vertrouwen in jouw kennis en vervolgens ook in jouw bedrijf of instelling. Op die manier wordt een bepaalde status gecreëerd die er voor zorgt, dat klanten bij je blijven terugkomen en zelfs adviseren om bij jou te komen. Het opstarten van een blog vergt discipline en kost tijd en dit is vaak een reden waarom ondernemers dit achterwege laten. Eeuwig zonde!

Het 2e ei is namelijk periodiek bloggen. Door structureel jouw volgers, lezers, bezoekers te voeden met belangrijke informatie uit jouw nichemarkt wordt een goede band ontwikkeld. Deze band zorgt voor meer klanten en uiteindelijke meer omzet. Dat jouw blog gevonden moet worden in Google, lukt goed als je blogt, maar nóg beter als je SEO toepast. Deze combinatie van online uitingen vormt een krachtige manier om online marketing invulling te geven.

3. Sociale media

Het 3e ei is de uitvinding social media. Want wat zijn deze platforms belangrijk! Het aanspreken van een breed publiek is mogelijk via een blog, maar zeker ook via sociale media. Sociale media kunnen ervoor zorgen dat je in de directe omgeving van jouw bedrijf goed zichtbaar wordt. Ook kun je ervoor kiezen om landelijk publiek aan te spreken. Met social media proberen bedrijven een persoonlijke band te maken met hun volgers. Humor, inhakers en speciale acties kunnen zorgen voor volgers en op die manier meer omzet. Met social media platforms zoals Instagram, Facebook, LinkedIn, Google+, Pinterest of Twitter wordt het internet gevuld en wordt door middel van delen een groot publiek bereikt. Dat online marketing met deze kanalen belangrijk is, bewijzen de campagnes die dagelijks gepost worden door de grote merken en sterren vanuit de hele wereld.

Kortom 1 ei is geen ei, 2 ei is een half ei en 3 ei is een paasei. De combinatie van SEO (zoekmachine optimalisatie), het bijhouden van een interactief blog en het bestieren van de sociale media zorgt voor een goede online zichtbaarheid. Het helpt jouw onderneming, bedrijf of instelling een breder publiek aan te spreken via het internet. Ook tijdens de paasdagen!

Geen reacties

Plaats een reactie

Hallo, ik wil graag reageren op dit blog. Ik vind namelijk dat ...