Voer een zoekterm in

“Wie kent er nog een goede tekstschrijver?”

Contented_Webcare_Apeldoorn

“Wie kent er nog een goede tekstschrijver?”

Op LinkedIn zien we allemaal dagelijks oproepen in onze tijdlijn verschijnen.  “Wie kent er nog een…” of “Voor iemand in mijn netwerk zoek ik een…”. Stageplek? Nieuwe baan? Huisdier? Maar ook tekstschrijvers, bloggers of socialmedia helden worden dagelijks gezocht. Het is natuurlijk goed bedoeld en ook wij vanuit Contented worden vaak genoemd als dé partner om mee samen te werken. Het is een verschrikking en het werkt niet. En wel om de volgende 2 redenen.

1. Geen afmelding bij succes

Soms zijn het wel honderden reacties, namen en schrijvers waar we mee in een lijstje staan onder het oorspronkelijke bericht. De concurrentie is moordend. Eigenlijk maakt het niet uit waar naar gezocht wordt. De namen, recommendations, aanbevelingen en likes stromen binnen. Maar dan? Dan is die schrijver of blogger uiteindelijk gevonden, maar wordt het topic niet gesloten. Stop hiermee! Meld je verzoek af en sluit de markt. Dan weten al die anderen ook dat ze het niet geworden zijn.

2. Google is je beste vriend

Nog een bekend fenomeen dat we vaak zien is de volgende. We hebben de statistieken erop nageslagen in Google Analytics. Op het moment dat Contented genoemd wordt in een aanbeveling, dan stijgt het aantal bezoekers op onze website explosief. Men zoekt ons alsnog op op Google. Of sterker nog, we werden al gevonden en hoog getoond in Google, maar nu moet er nog bevestigd worden. Welke bevestiging men wil, is onduidelijk, want je kunt toch afgaan op het advies van je LinkedIn collega? Wat is dan te toegevoegde waarde voor onze benoeming? Een extra websitebezoek? Vaak worden bedrijven die investeren in zoekmachine optimalisatie (SEO) toch al goed gevonden. Helemaal in onze branche heeft een aanbeveling meer of minder dan weinig zin. Het is zonde van de tijd. Natuurlijk streelt het, maar per saldo kost het meer tijd dan zonder aanbeveling.

Beveel ons vooral aan

Maar laat het ons ook vooral weten, als we het niet geworden zijn. Vooral ZZP’ers, zelfstandigen en mensen met een eigen onderneming zitten vaak te springen op nieuwe klanten of opdrachten. Ook wij. Natuurlijk! Aanbevelingen zijn dan fijn. Het betekent dat mensen ons werk goed vinden, onze teksten graag lezen en onze blogs in de gaten houden. Dat is prettig. Het is ook zo dat zelfstandigen denken in termen als “tijd = geld”. Dagelijks meedoen in lijstjes op LinkedIn, kost tijd en levert te weinig op. Duidelijkheid is dat key. Laat weten als de markt gesloten is. Dan kunnen we ons met elkaar weer concentreren op nieuwe opdrachten.

LinkedIn lijkt een vergaarbak te worden van mensen die mensen aanbevelen, op zoek zijn naar nieuwe banen, uitdagingen en stageplekken. Een goed bedoeld fenomeen. Laten we elkaar echter wel scherp houden en helpen. Zeker zelfstandigen worden getriggerd door nieuwe kansen. Meld het dus vooral ook als investeren of reageren geen zin meer heeft. Daarnaast is gevonden worden op Google belangrijk. Je wordt als bedrijf toch nog gecheckt, ook al is er een aanbeveling. Heb je hier hulp bij nodig? We luisteren graag naar je verhaal!