Voer een zoekterm in

Niet investeren in webteksten: maak jij deze 5 fouten?

Contented_waarheid_als_een_koe_tekstschrijver_apeldoorn

Niet investeren in webteksten: maak jij deze 5 fouten?

Webteksten schrijven is een vak. Teksten schrijven is óók de dagelijkse hobby van onze contentvullers. In ons werk merken we dat het schrijven van teksten voor op een website, vaak niet op de eerste plaats komt. Dat is eeuwig zonde en een gemiste kans! Webteksten hebben grote waarde voor jouw onderneming. Online zichtbaarheid en “gevonden worden in Google” is anno 2017 een must. Content is belangrijk. Investeren in teksten voor op een (nieuwe) website, is tegenwoordig minstens zo belangrijk als het uiterlijk en de technische werking van de website. Maak deze 5 fouten dus niet en maak gebruik van de voordelen van goede webteksten!

1. Alleen de mooie buitenkant

Wél investeren in het laten maken van een mooie website, maar dan vervolgens níet investeren in de teksten die erop moeten komen? Wij begrijpen daar helemaal niets van, maar we zien het helaas dagelijks gebeuren. Onze tekstschrijvers worden dan benaderd, terwijl de trein al rijdt. Het design voor de website wordt ontwikkeld door een professioneel bureau, maar over de content is nog niet echt – of echt niet – nagedacht.

De tekstschrijvers van Contented denken graag mee in een vroeg stadium! We hebben kennis van het maken van een website en natuurlijk ook kennis van de content die een belangrijke rol kan spelen. Investeer dus niet alleen in het design van je nieuwe website, maar hou ook een potje vrij voor de woorden die erop komen te staan. Goede webteksten gaan je uiteindelijk geld opleveren!

2. Webteksten zelf schrijven?

“Schoenmaker blijf bij je leest”. Doe waar je goed in bent! Ben je ondernemer, ZZP’er of heb je al jaren een bedrijf? Focus je dan vooral op je eigen business. Jij bent goed in de branche waarin je actief bent. Je maakt je klanten tevreden en blij. Wij ook! Het zelf schrijven van teksten kost tijd. Onze SEO tekstschrijvers worden regelmatig ingeschakeld om teksten te laten herschrijven. Dat doen we uiteraard graag. Echter, als je uiteindelijk gaat berekenen wat het hele “verhaal” je aan eigen tijd heeft gekost én wat het herschrijven gaat kosten…

3. Last but not least

We nemen je even mee in het proces van het maken van een website – in vogelvlucht. Vragen die gesteld worden bij het maken van een website zijn vaak: “Wat willen we als bedrijf uitstralen?”, “Welke sfeer moet de website hebben?”, “Wat is onze doelgroep?”. Er wordt begonnen met het design van de website. Kleuren, foto’s en een goed contactformulier. Ten slotte worden de teksten geschreven en erin gedumpt. Het zal je niet verbazen dat onze tekstschrijvers daar niet blij van worden. Betrek onze tekstschrijvers eerder in het proces: het zal je geen windeieren leggen.

4. Spelfouten en grammaticale blunders

Schrijffouten op een website. Je ziet het veel te vaak en het kan echt niet (meer)! Wat zou je zelf doen als je fouten in de teksten ziet op de website waar je op surft? Wegklikken? Waarschijnlijk wel. Je bouncepercentage gaat omhoog als je schrijffouten, stijlfouten, taalfouten of grammaticale fouten in je content hebt zitten. Voorkom dit en besteed het schrijven van webteksten uit. Teksten schrijven en foutloos Nederlands schrijven, is net zo goed een kunde als het repareren van een auto. Daar moet je voor gestudeerd hebben: je doet het er niet even bij…

5. Geen toegevoegde waarde!

“Content is king”. Die uitspraak heb je vast al wel eens gehoord of gelezen. Het is een waarheid als een koe. Webteksten hebben waarde. Je wordt ermee gevonden in de gratis zoekresultaten in Google. Tevens vindt jouw doelgroep door goede webteksten wat ze zoeken op jouw website. De online uitstraling van je bedrijf wordt bepaald door de content die op je website geschreven is. Maak niet de – inmiddels bijna klassieke – fout door de toegevoegde waarde van webteksten niet in te zien. Webcontent helpt je aan meer klanten!

Contented biedt jou de tekstschrijvers die je nodig hebt. Ben je van plan om een nieuwe website te maken? Investeer dan ook in de teksten voor op je website. Het is geen weggegooid geld. Uiteindelijk leveren goede webteksten je meer omzet en meer tevreden klanten op!

 

Geen reacties

Plaats een reactie

Hallo, ik wil graag reageren op dit blog. Ik vind namelijk dat ...