Voer een zoekterm in

De geheimen van webteksten in alle talen in WordPress

De geheimen van webteksten in alle talen in WordPress

Onze tekstschrijvers worden vaak benaderd voor het schrijven van SEO content voor websites. Ongeveer 25% van alle websites in Nederland heeft als CMS (content management systeem) het bekende platform WordPress. Op dit systeem draait een website als het ware. De webteksten die jouw bezoekers lezen – oftewel de inhoud van jouw website – moet dus regelmatig door ons worden geplaatst in dit systeem. De opbouw van het systeem is vaak in alle landen gelijk en meestal “passen” de teksten wel in de sjablonen van de websites. Maar hoe zit het nou als je  bijvoorbeeld Engelse teksten nodig hebt of in andere talen in WordPress wil schrijven? Heeft dat invloed? Wij vonden dit een interessante kwestie en zochten het voor je uit.

Scoren in Google

Als je op het internet gevonden wil worden in de gratis zoekresultaten van zoekmachines als bijvoorbeeld Google, dan is een vereiste dat je kwalitatief goede content op je website hebt staan. Contented kan hier uiteraard in ondersteunen – dat is inmiddels wel bekend. SEO kan hier een belangrijke rol in spelen. Zoekmachine optimalisatie helpt jouw website als het ware mee, om Google te vertellen wat er op jouw website te vinden is. Jouw bezoekers moeten uiteraard wel het gevoel hebben dat de teksten op jouw site, voor hen geschreven zijn. Echter om te scoren in Google, is het ook belangrijk dat Google snapt wat er allemaal te vinden is op de website van jouw bedrijf, onderneming of instelling. Hier zijn allerlei manieren voor.

Paginatitels en beschrijvingen

Het creëren en redigeren van zogeheten paginatitels en paginabeschrijvingen in jouw CMS kan een manier zijn. Aan de hand van een voorbeeld leggen we uit wat we daarmee bedoelen. In WordPress kun je gebruik maken van een groot aantal zogenaamde plug-ins. Dit zijn eigenlijk kleine systeempjes die een waardevolle aanvulling kunnen zijn om jouw website beter te maken en effectiever te laten werken. Één van die plug-ins is Yoast. Zoals je zo meteen in ons blog ziet hebben wij onze contactgegevens ingevuld in de plug-in in WordPress. Of eigenlijk, we hebben aangegeven dat je onze contactgegevens hier kunt vinden. Ook al zijn wij geen voorstander van Yoast – althans je moet je er niet op blind staren – we maken toch gebruik van de extra mogelijkheid die dit CMS je biedt. Yoast is slechts een indicatie om te kijken of je webteksten de goede richting op gaan. Houd altijd jouw bezoeker in gedachten! 

Met Yoast kun je in WordPress je content proberen te optimaliseren. De tekstschrijvers van Contented helpen je uiteraard graag met deze optimalisatie! Wij hebben van onze hobby, ons beroep gemaakt. Yoast kan helpen om SEO – zoekmachine optimalisatie – toe te passen.

Contactgegevens Contented

Wij hebben voor veel websites in Apeldoorn en omstreken gezorgd dat ze beter gingen scoren in Google. Onze eigen website doet het ook best aardig! Je hebt ons immers ook gevonden, terwijl je dit leest. Onze contactgegevens (althans de pagina waar ze opstaan) hebben we ingevoerd in WordPress op de volgende manier.

Contactgegevens_Contented_Apeldoorn_tekstschrijvers_SEO

Afbeelding 1: contactgegevens Contented in WordPress (in het Nederlands)

WordPress en andere talen

Webteksten zijn er in veel vormen en maten. Maar natuurlijk ook in veel verschillende talen! Ook wij worden vaak benaderd met de vraag: “schrijven jullie ook Engelse teksten?”. Ons antwoord is “ja”, en  vervolgens gaan we op maat de wensen en eisen van de klant in kaart brengen. We kijken ook naar de paginabeschrijvingen en titels als daar behoefte aan is. Het effect van een taal op de paginatitel en paginabeschrijving is erg interessant. Let maar eens op wat er gebeurt als we onze contactgegevens in het Chinees invullen op exact dezelfde plek in WordPress.

Chinees_Contactgegevens_Contented_Apeldoorn_tekstschrijvers_SEO

Afbeelding 2: contactgegevens Contented in WordPress (in het Chinees)

Zoals je ziet kleurt de plug-in in dit geval oranje/rood. Dit was in de Nederlandse variant nog groen! Dit is een indicatie dat wij – als wij een Chinese website hadden gehad – een indicatie om eens kritisch te kijken naar onze webteksten. De plug-in geeft een indicatie af of je SEO goed, beter of op de beste manier hebt toegepast. Nogmaals, het is een indicatie. Geen wetmatigheid. Voor het schrijven van teksten op websites is het dus belangrijk om je af te vragen voor wie je te content schrijft, wie de bezoekers worden of moeten worden, wie de doelgroep is, maar dus ook in welke taal er geschreven moet gaan worden.

Ook als je onze contactgegevens in het Engels bekijkt, vallen zaken op. Uiteraard geeft de plug-in een groene kleur aan, maar ook hier zijn nog verbeteringen denkbaar. Houd altijd in gedachten waar de klant naar op zoek is en waar jouw bezoekers behoefte aan hebben. Staar je niet blind op de Yoast plug-in van WordPress. Onze tekstschrijvers helpen graag mee en denken graag mee om jouw website op een goede manier en met behulp van SEO te vullen met content.

Engels_Contactgegevens_Contented_Apeldoorn_tekstschrijvers_SEO

Afbeelding 3: contactgegevens Contented in WordPress (in het Engels)

Optimalisatie webteksten

Het optimaliseren van webteksten in verschillende talen is dus een vak apart. Ook WordPress als CMS – en zo ook de andere content management systemen – zijn hiervoor nog niet 100% goed ingericht. Het is belangrijk om je af te vragen in welke taal de website en webteksten opgeleverd gaat worden. Dit heeft invloed op de content die geschreven moet worden. De teksten “passen” of ze “passen niet” en dat verschilt zoals je ziet per taal. We helpen graag met jouw klus! Onze contactgegevens zijn inmiddels wel bekend na het lezen van dit blog…

Geen reacties

Plaats een reactie

Hallo, ik wil graag reageren op dit blog. Ik vind namelijk dat ...