Voer een zoekterm in

Hoe heeft u ons gevonden? “Via jullie website!”

webteksten apeldoorn

Hoe heeft u ons gevonden? “Via jullie website!”

Bij enquêtes of inventarisaties op het gebied van het verkrijgen van klanten, wordt door marketingteams vaak gevraagd naar de bron. Waar heeft u ons gevonden? Hoe bent u bij ons terecht gekomen? Meestal met zo’n meerkeuzevraag. Het eerste antwoord is via een bekende, het tweede antwoord via de website, de derde is advertentie en de vierde is “anders, namelijk”. Het is natuurlijk de truc om mensen via je website aan je te binden. Wees vindbaar in Google en zorg dat je website voor je werkt! Hoe? Lees het hier!

Vindbaar via je website

SEO oftewel Search Engine Optimization is een methode waarbij je zoektermen op een strategische manier verwerkt in je content. Doe dit wel op een vriendelijke manier. Je schrijft voor je klant, of bijna klant. Niet voor de zoekmachines. SEA maakt gebruik van advertising. Advertenties via zoekmachines zoals Google. Dit kost geld. Tekstschrijvers die de methodiek van SEO beheersen, kosten dat natuurlijk ook – ik hoor het je al denken. Echter dat weegt vaak niet op tegen de eenmalige kosten en eenmalige effecten die een advertentie heeft. Langdurig vindbaar zijn middels goede content werkt ook op de langere termijn. Contented doet het bijvoorbeeld erg goed op de zoekterm “webteksten Apeldoorn”. Eerst een aantal advertenties – die bij aanklikken al gauw een paar euro kosten – en dan wij in de gratis zoekresultaten.

webteksten apeldoorn contented

Afbeelding 1: wij scoren erg goed op bijvoorbeeld “webteksten Apeldoorn”.

Schrijf met een klantbril op

Waar zou je zelf op zoeken als je een nieuwe bril nodig hebt? De plaatsnaam waar je woont, gevolgd door het merk of type? Zo werkt het bij vrijwel alle mensen. Ook zoeken met behulp van stemgeluid of lange zinnen, is nog steeds trending. Net als in 2017. Houd ook daar rekening mee dus. Content die zowel keywords bevat, als complete zinnen die als het ware aan Google verteld worden. Schrijf je teksten dus vanuit de gedachtegang van de klant. Degene die zoekt. Dat is key.

Bloggen!

Continue content genereren en blogs schrijven die tips laten zien, trucs verklappen of gewoon interessant zijn om te lezen. Het helpt en geeft een online beeld van je bedrijf. Onze blogpagina wordt wekelijks veel bezocht en gelezen. Het is een klantenmagneet en zorgt voor bezoekers op je website.

“Via jullie website!” is hopelijk het antwoord als jij je klanten vraagt, hoe ze bij je terecht zijn gekomen. Heb je hulp nodig om dit effect te bereiken? Vraag het onze tekstschrijvers. Ze zitten klaar voor al je vragen.

 

Geen reacties

Plaats een reactie

Hallo, ik wil graag reageren op dit blog. Ik vind namelijk dat ...