Voer een zoekterm in

Content creëren is een ware kunst!

Content_kunst_onrust_Fundatie_Zwolle_tekstschrijver_apeldoorn

Content creëren is een ware kunst!

Gisteren – 10 oktober 2019 – was het weer de Dag van de Content. Een dag waarop wij als tekstschrijvers natuurlijk even in het zonnetje worden gezet. Maar niet alleen tekstschrijvers, ook fotografen, videoproducers en bloggers worden letterlijk en figuurlijk uitgelicht. En dat is belangrijk! Contentcreatie is een kunst. Woordkunstenaars, taalpuristen of schilders met letters worden wij ook wel eens genoemd. Een blog over de kunst van het schrijven én over de manier waarop je goede teksten tot je kunt nemen.

Schrijven benaderen als kunst

Onze schrijvers bezochten recent het Museum de Fundatie in Zwolle. Een expositie van rapper Sticks was daar de aanleiding voor. Titel van de tentoonstelling: Onrust. De expositie gaat over het vluchtige leven dat we met elkaar hebben. We luisteren muziek “tussendoor” en nemen er niet meer de tijd voor die nodig is. Snelle diensten als Spotify zorgen voor een gigantische snelheid in doorloop van muziek. We consumeren er op los. Écht genieten is er eigenlijk niet meer bij. Neem eens de tijd voor de teksten, neem de tijd voor muziek van Sticks en producer Kubus. Als je goed naar de content luistert, is het een ware lust voor het oor. En een lust voor het oog als je de teksten leest. Onze Nederlandse taal gecombineerd met de instrumentaal.

Staan in het hoofd van een woordkunstenaar

“Iedereen wacht de toekomst af”. “Je leidt je leven of je leeft je lijden”. Lees die zin maar eens goed. Hij is werkelijk waar briljant. “Iedereen doet maar wat, we willen leven in het nu”. “Hou die zijden draad in een ijzeren greep”. Sticks  – Junte Uiterwijk – wil op die manier vertellen dat de maatschappij sneller gaat dan ooit. “Notre-Dame brandt, de Amazone brandt, pak je zonnebrand”. Het duidt het feit dat we nieuws lezen, het erg vinden, het tot ons nemen en binnen een paar minuten doorscrollen naar de volgende pagina. Echt beseffen doen we niet meer. Door de mensen naar het museum te brengen, zorgt de rapper ervoor dat we met elkaar realiseren waar we naar luisteren: pure content, pure teksten, pure kunst.

Tekstschrijver_apeldoorn_gezocht

Afbeelding 1: je kun(s)t letterlijk in het hoofd staan van Neerlands beste tekstschrijver anno 2019.

Ervaar teksten en neem de tijd

Wij hebben met elkaar afgesproken dat het een verplichting was om deze expositie te bezoeken. Als tekstschrijver ben je er toe verplicht. We hebben de woorden opgeslagen in ons geheugen en als een schilderij benaderd. Letterlijk zittend op een bankje terwijl de muziek en de lyrics klonken. We hebben er bij stilgestaan en stilgezeten.

Onrust is de zien en te horen van 14 september 2019 tot 5 januari 2020 te zien in Museum de Fundatie in Zwolle. Eigenlijk vinden wij het vanuit Contented een must voor iedere schrijver, iedere blogger of iedere contentcreator. Neem de tijd, ervaar de kunst van het schrijven, de doordachte zinnen en de briljante teksten. Geniet!

Geen reacties

Plaats een reactie

Hallo, ik wil graag reageren op dit blog. Ik vind namelijk dat ...