Voer een zoekterm in

Blogtraining nodig? 4 belangrijke tips om een goede blogtrainer te vinden

Contented_blogtrainer_gezocht_SEO_blogger

Blogtraining nodig? 4 belangrijke tips om een goede blogtrainer te vinden

Bedrijven, instellingen, freelancers of ZZP’ers die zich hebben voorgenomen om te gaan bloggen of een blog te starten, kunnen wij als professionele bloggers alleen maar toejuichen! Bloggen levert namelijk online zichtbaarheid op en verkeer (traffic) richting jouw website. Bloggen kan dan resulteren in omzet, als die bezoekers jou benaderen nadat ze je blog gelezen hebben. Maar hoe blog je goed? En kun je dat trainen? Wij geven jou als ondernemer die wil leren bloggen of als schrijver die willen leren bloggen, 4 tips hoe je een goede blogtrainer vindt.

1. Informatie over bloggen

Een goede blogtrainer geeft veel nuttige informatie over bloggen. Wat is bloggen? Waarom bloggen bedrijven? Wat zijn de voordelen van bloggen? Dit soort vragen moeten door een goede trainer kunnen worden beantwoord, zonder dat hem of haar dat al te veel moeite kost. Basiskennis over bloggen noemen wij dat:

Basiskennis over bloggen

– De functie van een blog

– De opbouw van een blog

– Blogonderwerpen; hoe kom je eraan?

– Efficiënt en doelgericht schrijven

– Bloggen voor je doelgroep

Het is daarnaast erg belangrijk om aan het begin van de training of zoektocht naar een blogtrainer voor jezelf duidelijk te hebben, waarom jij wil gaan bloggen en wat jouw doel is van een blog.

2. Feedback, blogoefeningen en continue aandacht

Het is belangrijk dat een blogtrainer tijdens de training individuele aandacht heeft voor iedereen. Blogtrainingen in kleine groepen werken vaak beter dan trainingen met enorme groepen. Een grote groep kan zeker voordelen bieden door de overdracht van kennis, maar toch bevelen wij blogtrainingen in kleine groepen aan. Feedback van de blogtrainer werkt en zorgt ervoor dat jij als ondernemer of beginnend schrijver, de beginselen van bloggen onder de knie krijgt.

Uiteraard is het belangrijk om tijdens de training veel te schrijven! Blogoefeningen zijn erg belangrijk om te doen. Een goede blogtrainer zorgt ervoor dat je iedere trainingsdag een blog of tekst schrijft. Elkaars tekst en blog lezen en elkaar wijzen op de goede punten en verbeterpunten. Daar leer je het meest van en dat zorgt ervoor dat je groei doormaakt als blogger.

Een goede blogtrainer verzorgt naslagwerk, video’s en sheets voor de cursisten. Een lijstje met Do’s en Don’ts voor het bloggen kan hierbij niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan spammen, kopiëren/plakken (CTRL C, CTRL V) en langdradige blogs.

3. SEO blogs

SEO – oftewel zoekmachine optimalisatie – is een invloedrijk begrip bij het bloggen. De bedoeling van een blog is dat jouw bedrijf, instelling of onderneming gevonden wordt op de zoektermen en de gratis zoekresultaten waar jij op wil scoren. Dit zorgt voor verkeer (traffic) naar jouw website en contactformulier!

Wanneer je blog goed gelezen wordt en je een vast publiek hebt verworven, is het zaak voor stap 2: conversie. Hoe zorg je ervoor dat de bezoekers gaan doen wat jij wil dat ze doen? Met andere woorden: hoe zorg je ervoor dat bezoekers jou gaan bellen, zich inschrijven voor de nieuwsbrief of iets bestellen in je webshop? Met een goed uitgedachte strategie verhoog je je conversie van de website. Een goede blogtrainer – vinden wij – moet hier kennis van hebben.

4. Jouw stijl van bloggen

Aan het eind van de rit is het eigenlijk het belangrijkste dat je lol hebt gekregen in het bloggen. Bloggen is leuk! Dat het effectief is en klanten op kan leveren is natuurlijk belangrijk, maar dat je plezier in bloggen hebt is wellicht net zo belangrijk.

Als het goed is heeft de blogtrainer jouw stijl van bloggen zichtbaar gemaakt. Jouw schrijfstijl. Hierdoor krijgt de lezer een gevoel bij jou als schrijver en blogger. Je straalt authenticiteit en autoriteit uit op jouw vakgebied. Met dank aan jouw blogtrainer.

Blogtrainer gezocht

Kortom: een blogtrainer heeft verstand van zaken en weet waar hij of zij over praat. Kennis van bloggen, SEO zoekmachine optimalisatie, een persoonlijke aanpak, geeft feedback, zorgt voor blogoefeningen en naslagwerken en zorgt er uiteindelijk voor dat jouw stijl van bloggen boven komt drijven! Vragen? Stel ze ons!

 

Geen reacties

Plaats een reactie

Hallo, ik wil graag reageren op dit blog. Ik vind namelijk dat ...