Voer een zoekterm in

Tip: onze top 3 voor een doeltreffende blogtitel!

Contented_blogtrainer_gezocht_SEO_blogger

Tip: onze top 3 voor een doeltreffende blogtitel!

Een blog starten is een fenomeen waar veel schrijvers en bloggers over nadenken. De intentie om een blog te beginnen en zo webteksten te genereren is een hele goede! Dit is vaak het probleem ook niet. Kennis van SEO, een vlotte pen en een creatief brein is eveneens nodig om een kwalitatief blog van de grond te krijgen. Periodiek bloggen is een kunst. Daarvoor is discipline nodig. Wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een blog publiceren vergt doorzettingsvermogen. We schreven al eerder over het verzinnen van blogonderwerpen. Een pakkende blogtitel verzinnen is ook belangrijk. Wij hebben onze top 3 aan blogtitels voor je op een rij gezet. Doe er je voordeel mee en vooral: hou vol!

Eerst nog even dit..

Een blog schrijven doe je enerzijds – en dan vertellen we je hopelijk niets nieuws – voor je lezers en bezoekers maar anderzijds óók om een autoriteit te worden en die uitstraling richting Google te krijgen (houden). Bloggen is goed voor jouw online zichtbaarheid. SEO – oftewel zoekmachine optimalisatie – moet een onderdeel van je blog zijn wil je er profijt van hebben. Het is verstandig om belangrijke zoektermen te verwerken in je blogtekst, zodat je in de gratis zoekresultaten van zoekmachines naar boven komt drijven. Ook moet je die dus verwerken in je blogtitel. De plaatsing van de zoektermen is hier eveneens van groot belang, maar het mag natuurlijk niet ten koste gaan van de leesbaarheid van je blog. Een pakkend blog en pakkende blogtitel is belangrijk om de lezer aan je te binden. Dat gegeven moet te allen tijde op nummer 1 staan.

Blogtitel tip 1: vraag en antwoord

Het verwerken van deze aspecten in je blogtitel kan resulteren in meer lezers (en dus uiteindelijk ook meer omzet). Stel een vraag in je blogtitel. Hierbij kun je denken aan “Blogtitel nodig? Trap dan niet in deze 3 valkuilen!” Je combineert hier de vraag die een bezoeker heeft namelijk de roep om hulp voor het bedenken van een blogtitel, met een antwoord waarin je missers of valkuilen verwerkt. Daarnaast triggert deze blogtitel ook, omdat je benieuwd bent naar wat dan die valkuilen zijn. Het spel van vraag en antwoord in een blogtitel is een doeltreffende manier om lezers aan je te binden.

Blogtitel tip 2: doelen en voordelen

Verwerk een doel of voordeel in je blogtitel! Mensen zijn op zoek naar iets, anders zouden ze niet op internet aan het zoeken zijn. Stel dat je aan het zoeken bent naar een “SEO tekstschrijver in Apeldoorn”, dan is het allereerst van belang dat je website en webteksten geoptimaliseerd zijn op zoektermen die daarmee te maken hebben. Uiteraard is het daarnaast van belang, dat wanneer je hierover blogt, je dit verwerkt in je blogs. “Trek binnen 1 maand meer bezoekers naar je website met deze nieuwe tips”. Dit kan een goede titel zijn, ook al tref je hier niet de zoektermen SEO, search engine optimization, zoekmachine optimalisatie of iets dergelijks aan. Je kan hiermee namelijk wel degelijk de interesse wekken van iemand die op zoek is naar webteksten die werken.

Blogtitel tip 3: actualiteit

Als je jouw lezers laat zien dat jouw blogpagina actueel is en blijft, dan wekt dat vertrouwen op. Het betekent namelijk dat je serieus bezig bent met het delen van kennis en kunde. Langzaam wordt er een status van autoriteit gecreëerd. Dat is precies wat je wil. Ons paasblog van een aantal weken terug was actueel en speelde in op onze diensten. We maakten gebruik van de Pasen. “Online zichtbaar zijn: 1 ei is geen ei, 2 ei is een half ei & 3 ei is een paasei”. Tevens verwerkten we een zoekterm in de titel, namelijk online zichtbaar zijn. Door in te spelen op de actualiteit in je blogtitel, kan je lezers trekken.

Bloggen zorgt voor bezoekers op je website. Dat is geen nieuws. Een blog beginnen is daarom iets waar ondernemers vaak over nadenken. Het in de lucht houden van een blog kost echter veel tijd, geld en energie. Blogtitels verzinnen vergt creativiteit. Goochelen met woorden. Het is een kunst. Wij beheersen die kunst. Kom je hier niet uit of heb je hulp bij het bloggen nodig? Check dan eens onze blogabonnementen of bel eens op! We helpen graag.

Geen reacties

Plaats een reactie

Hallo, ik wil graag reageren op dit blog. Ik vind namelijk dat ...