Voer een zoekterm in

Bloggend de zomer door: laat jij jouw volgers in de steek?

Contented_Zomeractie_2017_Apeldoorn

Bloggend de zomer door: laat jij jouw volgers in de steek?

Bloggen zorgt voor bezoekers op jouw website. Dat is geen geheim. Als je periodiek nieuwe blogs publiceert, waardeert Google jouw website beter. De uitdaging van het blíjven bloggen is precíes wat het schrijven soms lastig maakt. Zeker als de zomervakantie voor de deur staat en je – net als meer Nederlanders – van plan bent om van de zon te gaan genieten. Zorg jij er dan wel voor dat jouw blog niet op vakantie gaat en online 100% actief blijft? Stel jouw volgers en lezers niet teleur en blijf ook in de zomer doorgaan met het schrijven van interessante blogs! Lees in ons blog hoe je dat doet.

1. Online zichtbaar in de zomer

Blijven bloggen. Dat is de truc. Ook in de zomer. Een contentkalender kan je hierbij helpen. Een contentplan helpt je structuur geven en geeft je daarnaast de benodigde handvatten die je nodig hebt om continue de juiste blogonderwerpen te vinden. Maak zo’n contentplan. En houd je aan dit plan. Dan komt jouw bedrijf online bloggend de zomer door!

2. Actueel bloggen en inhaken

De zomer kan een bron van inspiratie zijn als het gaat om onderwerpen om over te bloggen. Maak er gebruik van! Mensen hebben in de zomer tijd om het internet af te struinen, op zoek naar wat ze nodig hebben. Het kan slim zijn om hier een blog over te publiceren juist op het moment dat zij hiernaar zoeken, vanaf hun strandbedje in de zon.

Als er in de zomer een groot event gepland staat, dan kun je hierop inspelen. Denk aan de Olympische Spelen, een WK voetbal, wielrennen of andere evenementen. Wanneer je de link maakt met jouw bedrijf, dan kan dat volgers, lezers en bezoekers op je website opleveren. Inventariseer eens vooraf welke gebeurtenissen er op stapel staan, zodat je daar mogelijk op kunt inspelen met je blogpagina.

3. Blog uitbesteden

Wanneer je er echt niet uit komt, om jouw lezers en volgers tijdens de zomer te verblijden en vermaken met een informatief blog, dan is uitbesteden nog een goede laatste optie. Onze bloggers hebben van hun hobby, hun beroep gemaakt en bloggen jouw bedrijf of onderneming de zomer door. Maak niet die fout door te stoppen met bloggen, maar laat je blog maken door (SEO) bloggers. Het levert je online zichtbaarheid en autoriteit in de zomer op, waarvan je de rest van het jaar kunt profiteren! Nieuwe klanten staan dan voor je in de rij.

Bloggend de zomer door, kan voor ondernemers een uitdaging zijn. Want welke onderwerpen laat je terugkomen in je blog? Wie moet er in de zomer je blog bijhouden en waar gaat dat blog dan over? Bloggen tijdens het zomerreces zorgt voor online zichtbaarheid. Surfende mensen bezoeken jouw website en worden getriggerd door je blog. Zorg er voor dat je ze dit blog blijft geven. Besteed het desnoods een paar maandjes uit…

 

Geen reacties

Plaats een reactie

Hallo, ik wil graag reageren op dit blog. Ik vind namelijk dat ...