Voer een zoekterm in

Wat is een website zonder een professioneel blog?

Google_Contented_APELDOORN_tekstschrijvers

Wat is een website zonder een professioneel blog?

Een website zonder een professioneel blog: wij vinden het anno 2017 niet meer kunnen. Aan de andere kant kunnen wij ons voorstellen dat jij je als ondernemer, bedrijf of instelling soms afvraagt of bloggen nog wel zin heeft. Al die blogs op het internet: dan valt jouw blogpagina toch niet meer op? Content te over op het internet! Waarom zou je nog een blog beginnen of er überhaupt over nadenken om ermee te starten? We geven je in dit blog 3 redenen om een blog te starten of een blogger in te huren. Want een website zonder blog, dat moet je niet meer willen.

1. Bloggen is informatie delen

Het aantal geïndexeerde pagina’s in Google is enorm. Het zijn er biljoenen. Tegen de 50 biljoen webpagina’s zijn er momenteel in de lucht. Een biljoen is 10 tot de 12e macht. Dat wil zeggen een 1 met 12 nullen; oftewel 1.000.000.000.000 webpagina’s. En dat worden er dagelijks meer! Websites worden dagelijks gevuld met content. Bloggers, tekstschrijvers en SEO-deskundigen zijn hier 24 uur per dag 7 dagen per week mee bezig. Dit bloggen gebeurt om kennis te delen en autoriteit te worden op het vakgebied waar het werk in wordt uitgevoerd. Dat straalt vertrouwen uit naar de klant of potentiële klant. Naast dit feit, is het voor de bezoekers van de website ook echt een gemis als er geen blog is. Vaak ben je als bezoeker op zoek naar “iets”, naar informatie of ene product. Wanneer er dan een blogpagina in de lucht wordt gehouden, dan is de kans groter dat deze informatie ook daadwerkelijk wordt gevonden. Een website zonder blog kan dus eigenlijk echt niet meer, als je je bezoeker serieus neemt en aan jouw webpagina wil binden ten minste.

Indexed_pages_contented_Apeldoorn_SEO

Afbeelding 1: het aantal pagina’s dat bij Google geïndexeerd is, is enorm.

2. Wie zoekt, zal vinden

Elke seconde van de dag tikken we met zijn allen 60.000 zoekopdrachten in in zoekmachines zoals Google en Bing. Als je dit doorrekent komen wij uit op ongeveer 1,8 biljoen zoekopdrachten per jaar. De kans dat je met je smartphone, tablet of “ouderwets” achter de desktop zit te Googelen wordt dus met de dag groter. Online shopping, zoeken naar informatie en het internet afstruinen naar feiten en fabels: het is aan de orde van de dag. Sterker nog, met al die mobiele apparaten en mobiele apps (applicaties) zal dit aantal eerder verdubbelen dan afnemen de komende jaren. Met het schrijven van goede blogs, is het mogelijk om tussen al dit geweld op te vallen en bezoekers aan jouw website te binden. Een goed blog trekt bezoekers aan en resulteert in vaste volgers.

3. Waardevolle content wordt gewaardeerd

Zoekmachines als Google worden slimmer. Een stellige stellingdie we neerzetten, maar we zullen dit kort en duidelijk onderbouwen. Google maakt gebruik van algoritmes. Een algoritme is “een set regels die door een zoekmachine wordt gebruikt om websites te positioneren in de organische zoekresultaten“. Die algoritmes worden steeds betrouwbaarder en beginnen steeds meer op echte mensen te lijken. Kwalitatieve content wordt hoger gewaardeerd dan content die trucjes bevat om Google om de tuin te leiden. De Google-bots worden slimmer en zullen blogs op websites hoger gaan waarderen als de content door een blogger is geschreven die verstand van zaken heeft. Waardevolle content dus en geen verhalen meer die geschreven worden voor Google. Content gericht op de gebruiker en bezoeker: dat is waar het om draait.

Een blog starten is een kunst. En het vergt discipline. Maar bloggen is ook “gewoon” heel leuk om te doen! De redenen om niet te starten met bloggen, hebben we ook al wel eens voor je uitgeschreven. Laat je hierdoor niet uit het veld slaan, maar start een blog. Of vraag aan ons hoe je dat het beste kunt doen. We luisteren en helpen hier graag bij!

Geen reacties

Plaats een reactie

Hallo, ik wil graag reageren op dit blog. Ik vind namelijk dat ...