Voer een zoekterm in

Bloggen in 2018: begin ermee!

Contented_SEO_blogger_gezocht

Bloggen in 2018: begin ermee!

Een blog beginnen in het nieuwe jaar: een veel gehoord goed voornemen als je het aan ons vraagt. Onze klanten of bijna klanten benaderen ons vaak om ons hun goede voornemens mede te delen. “We gaan een blog starten, bloggen is namelijk nodig om omzet te maken!”. Onze bloggers en tekstschrijvers kunnen dat alleen maar toejuichen. Vaak voorzien wij onze klanten van tips, trucs en andere handige zaken omtrent het starten van een blogpagina. De meest gestelde vragen over het starten van een blog? Lees hier onze top 3.

1. Hoe start je een blog?

Een blog beginnen is eigenlijk heel eenvoudig. Het begint met ambitie. Het willen starten van een blogpagina! Op het moment dat je over dit punt heen bent, is het een kwestie van opzetten. Bedenke en pakkend overkoepelend thema. Onze blogpagina gaat over SEO, blogtips, tekstschrijvers en informatie hierover. Een overkoepeld thema zorgt voor duidelijkheid. Duidelijkheid richting je lezer en volger én duidelijkheid richting zoekmachines zoals Google. Ze weten wat er op jouw blogpagina te vinden is. Vanaf nu is het de techniek inrichten, een website opzetten en schrijven maar!

2. Hoe kom je aan je onderwerpen?

Het bedenken en creëren van blogonderwerpen is vaak een drempel die lastig te overbruggen lijkt. “Ons bedrijf heeft niet genoeg onderwerpen om over te bloggen”, is een vaak gehoorde zin die klanten richting ons afvuren. Hier zijn wij het natuurlijk mee oneens. Alle bedrijven hebben onderwerpen om over te schrijven! Je kunt schrijven over tips, succesverhalen, belangrijke thema’s in jouw sector, vakbeurzen, specifieke informatie over jouw bedrijf of omgeving: allemaal thema’s waar periodiek over te schrijven valt. Bloggen is creatief zijn. Mindmappen, samen creatief bezig zijn om onderwerpen te verzinnen en hier echt tijd voor reserveren, zorgt voor het creëren van onderwerpen om over te bloggen. Alles mag tijdens zo’n brainstorm. Roep wat je wil en schrijf de onderwerpen die langskomen op een lijst. Voor je het weet zit je op 26 onderwerpen (zodat je tweewekelijks kunt gaan bloggen).

3. Hoe vaak moet je bloggen?

We zouden liegen als we hier zouden schrijven dat hoeveelheid er niet toe doet. Hoeveelheid gaat echter  niet voor de kwaliteit van een blogpagina of blogtekst. Unieke content is doorslaggevend bij het hebben en houden van een succesvolle blogpagina. Kwalitatieve content wordt gewaardeerd door zowel je volgers als Google. Je wordt in de gratis zoekresultaten hoog weergegeven als je kwalitatieve content genereert. Hoeveelheid speelt hierbij in zoverre een rol, dat het wel verstandig is om periodiek te bloggen. Bepaal een ritme. Wekelijks, tweewekelijks of maandelijks is een vaak gekozen ritme. De lengte van een blog is variabel. Al zijn de gemiddelde blogteksten meestal wel minimaal 300 woorden en soms gaan goede blogs zelfs richting de 1000 woorden per blog. Ook hier geldt: unieke content en kwalitatieve leesbare blogteksten zijn hier essentieel voor succes!

Een blog beginnen in het nieuwe jaar, in 2018, kunnen wij als SEO bloggers natuurlijk alleen maar toejuichen en aanmoedigen. Heb je hier hulp bij nodig, wil je een duwtje in de rug als het even niet meer gaat? Vraag onze tekstschrijvers en bloggers gerust om hulp of tips. Onze jarenlange ervaring delen we graag met je!

Geen reacties

Plaats een reactie

Hallo, ik wil graag reageren op dit blog. Ik vind namelijk dat ...