Voer een zoekterm in

Bespaar kosten met hulp van de blogtrainer!

Blogtrainer_Apeldoorn_tekstschrijvers_SEO

Bespaar kosten met hulp van de blogtrainer!

Een interessant blog beginnen is een wens van veel ondernemers of ZZP’ers. Maar die tijd hè, dat is toch altijd weer de reden waarom het starten van zo’n blogpagina vaak eindigt met een berg frustratie, ‘het lukt niet’ en het gevoel van balen omdat het blog niet van de grond komt. Vaak is er in de kern al een uitdaging ontstaan, waarbij jij zeker niet de enige bent. Een blog beginnen vergt namelijk enige voorbereiding. Het is niet ‘zitten en schrijven’. Onze blogtrainer geeft je 3 tips om een vliegende start te maken!

#1 TIP van onze blogtrainer

Geef antwoorden (meervoud dus!) op de vraag “waarom wil ik beginnen met een blog?”.

Dit lijkt simpel, maar het dwingt je om na te denken over het waarom – the why in mooi Engels – jij met jouw bedrijf of eenmanszaak een blog wil starten op jouw website. Wil je meer aanvragen binnenkrijgen via je site? Wil je juist volgers creëren? Is het zo dat je kennis wil delen en daarom een blog wil opzetten?

Maak dit soort zinnen eens SMART! Dit helpt jou om na te denken over hoeveel volgers of hoeveel aanvragen je wilt bereiken met dit nieuwe blog. Want in feite willen we dit natuurlijk allemaal wel. Het is dus belangrijk hier wat langer over na te denken en ook jezelf te committeren aan het feit dat bloggen je dus tijd gaat kosten en je hier dus wekelijks of maandelijks mee aan de slag zult gaan.

Deze gedachten geven je inzicht en besparen je uiteindelijke vele uren zwoegen zonder resultaat. Het is een investering van wat uren om erover na te denken – dat zullen we niet ontkennen – maar het verdient zich terug. Is het niet in het efficiënter maken van je blog, dan is het wel omdat je dit soort gedachtes in marketingland überhaupt vaak helpen: denk aan het opstarten van een campagne, het maken van een flyer, enzovoorts.

Lukt dit niet? Dan is daar onze blogtrainer. Met een aantal zeer laagdrempelige sessies helpt hij jou al onderweg. Hij helpt je met het onderzoek naar onderwerpen voor je blog, de vorm van publiceren en bijvoorbeeld het ritme waarin je gaat bloggen.

#2 TIP van onze blogtrainer

Geef antwoorden (meervoud dus!) op de vraag “wat is het onderscheidend vermogen van mijn bedrijf ?”.

Ook hier lijkt het simpel. “Wij zijn specialist…”, “wij zijn de enige in Apeldoorn die het op deze manier aanbieden…”. Verplaats je hier ook in de klant. Hoe denkt jouw potentiële klant en wat heeft die nodig? Dit soort overdenkingen zorgen ervoor dat je nog beter kunt targeten ook in het schrijven van je blogs.

Door het onderscheidend vermogen te omschrijven – en neem hier echt de tijd voor! – kom je eigenlijk al in de buurt van je onderwerpen om over te bloggen. Want dit zijn kernzaken die jouw bedrijf vormen. En waar de klant dus behoefte aan heeft. Anders leest hij of zij immers jouw blog niet – toch?

Ga hier dus echt voor zitten. Denk niet na een half uur dat het zonde van je tijd is, dat het niet lukt of dat je dan maar geen blogpagina gaat starten. Vind je het alsnog lastig of is dit de zoveelste poging die mislukt? Je bent niet alleeen… Bel ons gewoon.

#3 TIP van onze blogtrainer

Geef antwoorden (hier ook meervoud dus!) op de vraag “wat vind ik leuk aan het publiceren van content?”.

Dit kan best lastig zijn! Want waarschijnlijk zie je dit als een “moetje“. Je ziet het bij meer bedrijven, ze zien dat het werkt en dat die concurrentie er zelfs meer aanvragen door krijgt. Dat wil jij ook! Maar geloof ons: dit hou je alleen vol als je ergens ook energie krijgt van het bloggen of het schrijven van informatieve andere content.

Alleen euro’s gaan je die energie echt niet geven. Je zult er toch ook een vorm van lol in moeten zien om weer een uurtje te gaan ratelen op je toetsenbord – en dan rekenen we de voorbereidingen dus niet mee. Wat wordt het onderwerp, welke kennis wil ik delen, ga ik nog iemand interviewen hiervoor, wil ik nog fotografie in de blog verwerken, ga zo maar door…

Wij hebben sowieso lol in het creëren van content, het opstarten van blogpagina’s of het meedenken hierin. Dat kan dus in de vorm van een abonnement maar ook in de vorm van een blogtrainer – een sparringpartner. Twijfel niet langer, begin gewoon, of laat ons iets van je horen!

Geen reacties

Plaats een reactie

Hallo, ik wil graag reageren op dit blog. Ik vind namelijk dat ...